Pet balvanskih finalistov na mladinskem svetovnem prvenstvu v Arcu

V italijanskem Arcu se je v petek, 28. avgusta 2015, začelo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se vse do 5. septembra v balvanih, težavnosti in hitrosti meri več kot 400 mladih plezalcev iz 51 držav, tudi 25 slovenskih reprezentantov. V današnji finale v balvanskem plezanju se je uvrstila slovenska peterica: Vita Lukan, Urška Repušič, Janja Garnbret, Julija Kruder in Anže Peharc.
Mladinsko svetovno prvenstvo Arco 2015 (foto Slovenia junior climbing team)
Prvič v zgodovini mladinskih svetovnih prvenstev mladi športni plezalci z vsega sveta tekmujejo v vseh treh disciplinah: težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju. Med več kot tisoč tekmovalci je tudi 24 članov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja.

Prvenstvo je v petek odprla balvanska preizkušnja s kvalifikacijskimi in polfinalnimi nastopi. V finale se je uvrstila peterica: Vita Lukan in Urška Repušič med starejšimi deklicami, Janja Garnbret med kadetnjami, Julija Kruder med mladinkami in Anže Peharc v kategoriji mladincev.

V polfinalu so nastopile tudi Lučka Rakovec (starejše deklice) ter Tjaša Slemenšek in Sara Lukič (obe kadetinji), slovenske barve pa so zastopali še Mia Krampl (starejše deklice), Maks Bogolin (starejši dečki), Matic Kotar, Nejc Dvoršek in Zan Sudar (kadeti) in Jure Primc (mladinci).

V ponedeljek, 31. avgusta, lahko finalne nastope spremljate V ŽIVO na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC).
09:15–11:15 finale BALVANI, starejše deklice in kadetinje
13:30–15:30 finale BALVANI, starejši dečki in mladinke
17:45–19:45 finale BALVANI, kadeti in mladinci
20:00–20:30 podelitev nagrad

Manca Čujež

-------------------------
Povezane novice:
Janja Garnbret in Anže Peharc evropska mladinska prvaka v balvanskem plezanju
Janja Garnbret in Mia Krampl evropski mladinski prvakinji v težavnostnem plezanju