Tjaša Kalan in Janja Garnbret zmagoslavno v Mitterdorfu

Na tekmi za evropski mladinski pokal v Mitterdorfu je bila naša reprezentanca zopet edina z dvema prvima mestoma. Zanju sta poskrbeli Tjaša Kalan med mladinkami in Janja Garnbret med kadetinjami. Z dobrim plezanjem v zaključnem delu tekmovanja si je - v isti kategoriji kot Janja - drugo mesto priborila Tjaša Slemenšek.
Tjaša Kalan in Janja Garnbret zmagoslavno v Mitterdorfu (foto Maja Vidmar)
Poleg njih so se v finale uvrstili še: Maks Bogolin (11.) pri starejših dečkih,  Lana Skušek (4.), Vita Lukan (5.), Mia Krampl (6.) in Lučka Rakovec (7.) pri starejših deklicah ter Milan Preskar (7.) pri mladincih. 

Takoj po tekmi nadaljujemo s pripravami na svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo čez tri tedne v italijanskem Arcu.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju po uspešni tekmi za evropski mladinski pokal v Mitterdorfu (foto Maja Vidmar)

Tjaša Kalan:Kljub manjšim napakam in živčnosti sem zadovoljna s svojim plezanjem v finalu. Vesela sem, da sem z zmago zaključila nastopanja na tekmah za evropski mladinski pokal.

Tjaša Slemenšek:Ko sem se po kvalifikacijah kot deseta uvrstila v finale, sem vedela, da tam nimam več kaj zgubiti. Plezala sem sproščeno in si s tem prisvojila 2. mesto, ki je moj najboljši rezultat v težavnosti do zdaj. Zelo sem vesela, saj sva z Janjo zasedli najboljši mesti v isti kategoriji.

Več fotografij si lahko ogledate na tej povezavi.

Anže Štremfelj

Vir: Slovenia Youth Climbing Team

-----------------------
Povezane novice:
Janja Garnbret in Anže Peharc evropska mladinska prvaka v balvanskem plezanju
Zgodovinski dosežek: Mina Markovič evropska prvakinja, Janja Garnbret podprvakinja
Janja Garnbret in Mia Krampl evropski mladinski prvakinji v težavnostnem plezanju

Tjaša Slemenšek najboljša v Längenfeldu