Knjižne novosti v spletni trgovini PZS

Na policah spletne trgovine PZS najdete nove knjige založbe Narava: Plezanje po kraškem robu (Jurij Ravnik), Alpsko cvetje Slovenije (Vlado Ravnik), Katera zdravilna rastlina je to? (dr. Woffgang Hensel) in Alpske cvetlice (Ansgar Hoppe).
Knjižne novosti spletne trgovine PZS
Plezanje po kraškem robu (Jurij Ravnik)
Pred vami je najbolj popoln, pisan, informativen, zabaven, pangalaktičen plezalni vodnik po kraškem robu. Vsebuje barvne fotoskice vseh smeri v skupno 23-ih plezališčih, detajlne opise območij, dostopov, razmer in še česa. Pripravljen je bil v sodelovanju z lokalnimi vrhunskimi plezalci, z začetniki in naravovarstveniki. Vsebuje veliko barvnih fotografij, napisan pa je v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.
Plezališča: Osp - Mišja peč, Banje & Babna, Luknja, Velika stena, Črni Kal, Risnik; Trst - Napoleonica, Costiera, Sistiana, Grotta Katerina, Santa Croce, Doberdob; Buzet - Istarske toplice, Kamena vrata, Buzetski kanjon, Pandora, Raspadalica, HC, Čiritež, Nugla, Hum, Krkuž, Kompanj.
Mehka vezava, 15 x 21 cm, 222 strani. Cena: 20,00 €.

Alpsko cvetje Slovenije (Vlado Ravnik)
Knjiga je plod avtorjevega nekaj desetletnega ustvarjanja - slikanja akvarelov gorskih rastlin. Dolga leta je odhajal v gore v različnih letnih časih in raziskoval, iskal in risal. Če je rastlino prinesel domov in je ovenela, preden je bil akvarel končan, se je vrnil na goro in začel znova. Njegove risbe so nazorne in bolj natančne kot fotografije. In za vsako od preko 200 narisanih alpskih rastlin je potreboval poleg ustreznih barv, čopičev, lupe tudi neizmerno veliko ljubezni do cvetja in rastlin, do gora, naše prelepe dežele, do narave. Vsaka predstavitev cvetlice vsebuje njeno ime tudi v latinščini in štirih tujih jezikih (nem., angl., ital., fran.), opis, letno uro, velikost in nadmorsko višino rastišča.
Mehka vezava, 11,5 x 19,5 cm, 232 strani. Cena: 19,90 €.Katera zdravilna rastlina je to? (dr. Woffgang Hensel)
Spoznajte in določite več kot 350 vrst zdravilnih rastlin iz vse Evrope! Novi vodnik nudi opis značilnosti neposredno ob fotografiji. Za vsako vrsto najdete več fotografij in risb. Pri hitrem določanju vam pomaga barvna koda.
Mehka vezava, plastični ovitek, 11,5 x 19,5 cm, 256 strani. Cena: 19,90 €.

Alpske cvetlice (Ansgar Hoppe)
Več kot 500 planinskih in gorskih cvetlic je razvrščenih po barvi in obliki cvetov, zato je prepoznavanje vrst zelo preprosto in zanesljivo. Pregledno: po barvnih oznakah in simbolih na vsaki strani boste hitro prepoznali posamezno rastlinsko vrsto. Značilno: kratek pregled najpomembnejših značilnosti omogoča hitro določevanje. Opisno: poleg fotografije so v opisu podatki o višini rastline, času cvetenja, razširjenosti ter o morebitni strupenosti in zavarovanosti. Strnjeno: zaradi kratkih opisov je knjiga zelo priročna in se zanjo najde prostor v vsakem nahrbtniku.
Mehka vezava s ščitnim ovitkom, 11 x 18 cm, 192 strani, 16,90 €.

Povezane novice:
Novo v Planinski založbi: vodnik Julijske Alpe in plezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela
Planinska noč knjige: Ko med platnicami zadiši po gorah
Razširjena slovenska planinska pot najlepša slovenska knjiga