Mina Markovič 6. na evropskem balvanskem prvenstvu v Innsbrucku

Mina Markovič je na prvi tekmi letošnje sezone v športnem plezanju, evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju, ki je v avstrijskem Innsbrucku potekalo od 14. do 16. maja 2015, osvojila končno šesto mesto.
Mina Markovič 6. na EP v Innsbrucku (foto Slovenija Climbing Team)
Markovičeva se z evropskih prvenstev ponaša kar z dvema srebrnima kolajnama. Obe je osvojila pred dvema letoma z drugim mestom na EP v Chamonixu v težavnosti in nato še z drugim mestom na EP v Eindhovnu v balvanskem plezanju. Z lanskega svetovnega prvenstva v težavnosti v Gijonu je prav tako prinesla srebrno kolajno.

Kljub temu da z letošnjega prvega evropskega prvenstva, drugi del s prvenstvom v težavnosti bo julija v Chamonixu, ne bo prinesla kolajne, pa je solidna uvrstitev v prvo šesterico najboljših balvanskih plezalk stare celine dober obet za nadaljevanje sezone. Markovičeva se bo namreč letos bolj posvetila paradni disciplini težavnosti, v Innsbrucku pa je nastopila zaradi uvrstitve v kombinaciji, v kateri si tako kot v težavnosti želi osvojiti kolajno.

Mina Markovič se je v finale prebila s šestim izidom polfinala, šesto mesto je delila s Francozinjo Fanny Gibert, v kvalifikacijah pa je bila 15.

Nemški športni plezalci so bili najuspešnejši, z zmagoslavjem Juliane Wurm v ženski in Jana Hojerja v moški konkurenci. Avstrijki Anna Stöhr in Katharina Saurwein sta osvojili drugo in tretje mesto, pri moških pa so Avstrijci ostali brez kolajne. Domači adut Jakob Schubert je bil četrti. Drugo mesto je pripadlo Čehu Adamu Ondri, tretji pa je bil presenetljivo Italijan Stefan Scarperi.

V Innsbruck se je odpravilo sedem Slovencev. Julija Kruder, enajsta po kvalifikacijah, je v polfinalu zasedla končno deveto mesto. Domen Škofic je osvojil končno 15. mesto, Gregor Vezonik pa je bil 19. Jernej Kruder, Jure Bečan in Katja Kadič so tekmovanje končali v kvalifikacijah na 21., 23. in 41. mestu.

Sezona se bo nadaljevala konec meseca z uvodno kanadsko tekmo svetovnega pokala v balvanih.

Vir: STA

Povezana novica:
Začenja se evropsko prvenstvo v balvanih Innsbruck 2015