Zlato in bron za uvod v evropski mladinski pokal v športnem plezanju

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju je 9. in 10. maja 2015 v Dornbirnu v Avstriji odlično začela evropski mladinski pokal v težavnosti. Janja Garnbret je bila med katedinjami nepremagljiva in osvojila zlato medaljo, stopničk se je z bronasto medaljo v kategoriji starejših deklic veselila tudi Lučka Rakovec.
Janja Garnbret z zlato medaljo na prvi tekmi evropskega mladinskega pokala 2015 (foto K1 Kletterhalle Dornbirn)
V soboto in nedeljo, 9. in 10. maja, je v avstrijskem Dornbirnu potekala prva tekma za mladinski evropski pokal v težavnostnem plezanju. Slovenske barve je zastopalo osemnajst tekmovalcev. Najboljše plezanje je pokazala Janja Garnbret, ki je v kategoriji kadetinj prepričljivo zmagala. Za drugo najboljšo uvrstitev je z bronasto medaljo v kategoriji starejših deklic poskrbela Lučka Rakovec.

Poleg obeh nosilk medalj je v finalu nastopilo še šest slovenskih predstavnikov oziroma predstavnic. Na nehvaležno četrto mesto sta se uvrstila Milan Preskar v kartegoriji kadetov in Mia Krampl v kategoriji starejših deklic, kjer sta v finalu nastopili še Vita Lukan in Lana Skušek, ki sta zasedli šesto oziroma sedmo mesto. V kategoriji mladink je Tjaša Kalan zasedla peto mesto, pri kadetinjah pa je Tjaša Slemenšek dosegla deveti rezultat finala. Drugi slovenski tekmovalci so tekmovanje končali po dveh kvalifikacijskih nastopih. Med devetnajstimi reprezentancami je Slovenija zasedla peto mesto.

Rezultati - EP Dornbirn 2015

Mladinci: 4. Milan Preskar, 23. Anže Peharc, 26. Tim Unuk
Mladinke: 5. Tjaša Kalan, 13. Veronika Meke, 16. Kaja Skvarč Božič
Kadeti: 27. Zan Sudar, 28. Nejc Dvoršek, 29. Tine Rozmanič
Kadetinje: 1. Janja Garnbret, 9. Tjaša Slemenšek, 24. Sara Lukič
Starejši dečki: 16. Žiga Zajc, 22. Maks Bogolin
Starejše deklice: 3. Lučka Rakovec, 4. Mia Krampl, 6. Vita Lukan, 7. Lana Skušek

Vsi rezultati na povezavi - Mladinski evropski pokal Dornbirn 2015>>>

Vir: Friko.si