• Sara Čopar - svetovna mladinska prvakinja v težavnosti 2023
    Arhiv IFSC preberi več
  • Janja Garnbret - svetovna prvakinja v težavnosti 2023
    Grega Valančič preberi več
  • Opremimo Slovenska Plezališča

    preberi več
  • Slovenska reprezentanca
    Oglejte si našo stran na FaceBooku
    Grega Valančič
Jun302024

Janja Garnbret v Innsbrucku do 45. zmage v svetovnem pokalu

Janja Garnbret je z odliko opravila svoj zadnji test pred olimpijskimi igrami Pariz 2024 in na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku četrtkovi zmagi v balvanskem plezanju 30. junija dodala še lovoriko v težavnostnem plezanju, kar je že njena 45. zmaga v svetovnem pokalu, sicer pa tretji dvojček zlatih odličij v Innsbrucku.
Jun292024

Janja Garnbret najboljša v polfinalu SP Innsbruck v težavnosti, kjer je nastopilo še pet Slovencev

Janja Garnbret na svojem zadnjem testu pred olimpijskimi igrami Pariz 2024 v Innsbrucku zmagovito nadaljuje tudi v težavnostnem plezanju, kjer je bila 29. junija najboljša tako v kvalifikacijah kot v polfinalu, večerni polfinale pa je bil žal pretrd oreh za preostale člane slovenske reprezentance v športnem plezanju, saj se nikomur ni uspelo uvrstiti v nedeljski finale. Ženski finale je na sporedu v nedeljo, 30. junija, ob 20.40.
Jun282024

Peharc in Vezonik uspešno na balvanih v Innsbrucku

Anže Peharc in Gregor Vezonik sta na tretji tekmi svetovnega pokala 2024 v balvanskem plezanju 28. junija uspešno nastopila v polfinalu, kjer sta na 11. oz. 12. mestu za las ostala za najboljšo deseterico, predaleč je bil tudi finale najboljše šesterice. Jutri se začenja tudi tekma SP v težavnostnem plezanju z 11 člani slovenske reprezentance v športnem plezanju.
Jun272024

Janja Garnbret in Jennifer Buckley do dvojne slovenske zmage v Innsbrucku

Slovenija praznuje v Innsbrucku, saj sta športni plezalki Janja Garnbret in Jennifer Buckley 27. junija na Tirolskem pometli s konkurenco v balvanski preizkušnji in poskrbeli za dvojno slovensko zmagoslavje. Olimpijska prvakinja Garnbret je osvojila že svojo 44. zmago svetovnega pokala, nova vzhajajoča zvezda slovenskega športnega plezanja, 17-letna Buckley, pa je na svoji prvi balvanski članski tekmi svetovnega pokala osvojila srebrno medaljo.
Jun272024

Slovenska peterica v polfinale balvanskega SP Innsbruck 2024 | foto

Avstrijski Innsbruck med 26. in 30. junijem gosti 4. tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju, na katerem slovenske barve zastopa 17-članska posadka. Prvi del SP je v znamenju balvanov, v soboto in nedeljo je na urniku težavnost. V balvanskih kvalifikacijah se je pomerilo deset članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, polovica je napredovala v polfinale: Janja Garnbret, Katja Debevec, debitantka na tekmah svetovnega pokala Jennifer Buckley, Gregor Vezonik in Anže Peharc.
Jun262024

Srebro za Manco Smrekar v Innsbrucku, paraplezanje na OI Los Angeles 2028

Paraplezalka Manca Smrekar v velikem slogu nadaljuje tekmovalno sezono. Po bronasti medalji na uvodni tekmi maja v Salt Lake Cityju, je 25. junija na drugi tekmi svetovnega pokala 2024 v paraplezanju v Innsbrucku stopila še više - na drugo stopničko. Paraplezanje je 27. junija tudi uradno postalo del programa na olimpijskih igrah Los Angeles 2028.

Sponzorji in podporniki

Planinska zveza Slovenije
Komisija za športno plezanje

Ob železnici 30a, SI-1001 Ljubljana

sportno.plezanje@pzs.si

Načelnik: Aleš Pirc

Strokovni sodelavec: Tomo Česen

Selektor članske reprezentance: Gorazd Hren

Selektorica mladinske reprezentance: Ajda Remškar