• Sara Čopar - svetovna mladinska prvakinja v težavnosti 2023
    Arhiv IFSC preberi več
  • Janja Garnbret - svetovna prvakinja v težavnosti 2023
    Grega Valančič preberi več
  • Opremimo Slovenska Plezališča

    preberi več
  • Slovenska reprezentanca
    Oglejte si našo stran na FaceBooku
    Grega Valančič
Apr142024

Janja Garnbret znova zmagala na Kitajskem, Mia Krampl osma

Prišla, splezala, zmagala. Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Janja Garnbret je po torkovi zmagi na balvanih slavila tudi na prvi letošnji preizkušnji SP v težavnosti, 14. aprila v Wujiangu na Kitajskem. Druga slovenska finalistka Mia Krampl se je uvrstila na 8. mesto. Luka Potočar je tekmo sklenil na 15. mestu.
Apr102024

Anže Peharc deveti na Kitajskem na uvodni tekmi sezone

Anže Peharc je na uvodni tekmi svetovnega pokala 2024 v balvanskem plezanju osvojil deveto mesto, potem ko je Janja Garnbret včeraj v Keqiau na Kitajskem slavila svojo prvo letošnjo zmago. Tržičan je bil z enim osvojenim vrhom in dvema bonusoma hkrati čisto blizu, a tako daleč od odra za zmagovalce, pa vendar je prikazal odlično vrnitev med najboljše v svetovnem pokalu po lanski poškodbi. V polfinalu sta nastopila tudi Luka Potočar in Martin Bergant.
Apr092024

Janja Garnbret z zmago na Kitajskem v olimpijsko sezono

Prva dama športnega plezanja Janja Garnbret je v svojem vrhunskem slogu vstopila v olimpijsko sezono in z zmago na uvodni tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju 9. aprila na Kitajskem potrdila svojo prevlado. Mia Krampl se je v Keqiau uvrstila na 19. mesto, moške pa balvanska preizkušnja čaka jutri.
Apr082024

Spoznavni dan v PLEZALNEM CENTRU SLOVENSKA BISTRICA s Pd Pohorje Zg. Polskava

Za člane PD Pohorje Zg Polskava smo organizirali nepozaben dan v plezalnem centru v Slovenski Bistrici. Od maja naprej vsak prvi ponedeljek ima PD Pohorje Zg. Polskava rezerviran termin v plezalnem centru ..
Apr052024

Na Kitajskem se začenja svetovni pokal 2024 v športnem plezanju

S tekmo v kitajskem mestu Keqiao med 8. in 10. aprilom se začenja sezona svetovnega pokala v balvanskem plezanju, le nekaj dni pozneje, med 12. in 14. aprilom, pa bo v Wujiangu tudi prva tekma v težavnostnem in hitrostnem plezanju v letošnji sezoni, ki bo sicer zaznamovana z olimpijskimi igrami. Na uvodnih tekmah, ki si jih je mogoče ogledati na Eurosportu, bo nastopilo šest članov slovenske reprezentance v športnem plezanju.
Mar282024

Športni plezalci olimpijskim sanjam naproti

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju, ki je že v pričakovanju olimpijske sezone, je svojo letošnjo postavo, načrte in cilje predstavila 28. marca na novinarski konferenci na Planinski zvezi Slovenije v Ljubljani. Svetovni pokal 2024 se začenja 8. aprila na Kitajskem, konec avgusta jih čaka evropsko prvenstvo v Švici, vrhunec letošnje sezone pa bodo poletne olimpijske igre Pariz 2024. Prvo ime športnega plezanja Janja Garnbret si je vozovnico zagotovila že lani, za preostale tri slovenske kvote se bo na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju maja v Šanghaju in junija v Budimpešti potegovala še osmerica.

Sponzorji in podporniki

Planinska zveza Slovenije
Komisija za športno plezanje

Ob železnici 30a, SI-1001 Ljubljana

sportno.plezanje@pzs.si

Načelnik: Aleš Pirc

Strokovni sodelavec: Tomo Česen

Selektor članske reprezentance: Gorazd Hren

Selektorica mladinske reprezentance: Ajda Remškar