• Sara Čopar - svetovna mladinska prvakinja v težavnosti 2023
    Arhiv IFSC preberi več
  • Janja Garnbret - svetovna prvakinja v težavnosti 2023
    Grega Valančič preberi več
  • Opremimo Slovenska Plezališča

    preberi več
  • Slovenska reprezentanca
    Oglejte si našo stran na FaceBooku
    Grega Valančič
Mar142024

DP v športnem plezanju | balvani, Ljubljana (starejše kategorije)

Komisija za športno plezanje PZS razpisuje tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju za starejše kategorije. Tekmovanje bo potekalo v soboto 23. marca 2024.
Mar132024

Svetovna turneja BANFF Centre Mountain Film Festival 2024

14. februarja se je v Münchnu začela velika nemška premiera kanadske filmske turneje BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2024. Pričakujte najboljše pustolovščine in gorske filme leta. Letos se prvič ustavi tudi v Sloveniji - 26. marca 2024 v Ljubljani.
Mar112024

GORE in srČNOST | odprtje razstave ob 100-letnici PD Jesenice

Ob praznovanju 100. obletnice delovanja Planinskega društva Jesenice Slovenski planinski muzej predstavlja področja delovanja srčnih jeseniških planincev, na katerih so (bili) še posebno goreči. Vljudno vabljeni na odprtje razstave GORE in srČNOST v petek, 15. marca 2024, ob 18. uri v Mojstrano.
Feb202024

Izdaja tekmovalnih licenc za športne plezalce za leto 2024

Pred začetkom letošnje tekmovalne sezone DP, bo KŠP pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnjo sezono.
Feb162024

Francoski film Mongolija: Dolina medvedov zmagovalec 18. FGF | urnik projekcij nagrajenih filmov

Zmagovalec 18. Festivala gorniškega filma je francoski film Hamida Sardarja Mongolija: Dolina medvedov, ki ga odlikujeta odličen scenarij in lepa pripoved, ki daje misliti, brez nepotrebnega moraliziranja. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je festivalska žirija med 35 filmi v tekmovalnem programu nagradila tudi najboljše v posameznih kategorijah: najboljši alpinistični film je Transcendenca, najboljši plezalni Plezanje kot upor, najboljši film o gorah, športu in avanturi Tragedija na Haute Route, najboljši film o gorski naravi in kulturi Maurice Baquet: akord, najboljši kratki film pa Anatomija vzpona. Nagrajeni filmi bodo danes zvečer na ogled v Cankarjevem domu v Ljubljani, Mestnem kinu Domžale, Linhartovi dvorani v Radovljici in celjskem Kinu Metropol, v Domžalah in Radovljici pa tudi v soboto.
Feb122024

Francu Ekarju Bloudkova nagrada, Viti Lukan Bloudkova plaketa za 2023

Med letošnjimi dobitniki Bloudkovih priznanj, najvišjih odlikovanj Republike Slovenije v športu, ki so jih 11. februarja 2024 podelili na Brdu pri Kranju, sta tudi nekdanji predsednik Planinske zveze Slovenije Franc Ekar, prejemnik Bloudkove nagrade 2023, in športna plezalka Vita Lukan, prejemnica Bloudkove plakete 2023.

Sponzorji in podporniki

Planinska zveza Slovenije
Komisija za športno plezanje

Ob železnici 30a, SI-1001 Ljubljana

sportno.plezanje@pzs.si

Načelnik: Aleš Pirc

Strokovni sodelavec: Tomo Česen

Selektor članske reprezentance: Gorazd Hren

Selektorica mladinske reprezentance: Ajda Remškar